ventilasjonsrens - Cleaning

Rensemetoder for ulike området

Norasol ventilasjonsrens tilbyr rengjøring av ventilasjon og ventilasjonsanlegg for privatbolig, borettslag/sameie, næringseindom, offentlige bygg, skip og offshore.

Mekanisk rengjøring

med roterende børster er ofte den beste metoden for dyp rensing av kanaler og vifter eller viftehus i ventilasjonsanlegg. Det er også den mest miljøvennlige metoden, da det ikke brukes kjemikalier, pulver eller andre løsemidler.
Norasol benytter mekanisk rensing under kontrollert avtrekk for distribuering eller oppsamling av støv og belegg.

Oppdragene utføres vanligvis av tekniker med håndholdt verktøy og mekaniske vifter, men kan også utføres med spesielle roboter med påmontert kamera og renseutstyr.
Enkelte anlegg krever spesielle arbeids- og sikkerhetsmessige tiltak hvor damp (steaming), oppløsningsmidler, desinfiseringsmidler eller tilsvarende metoder må benyttes grunnet spesielle belegg og forurensninger.
Dette planlegges sammen med oppdragsgiver og myndigheter.

Tørrisrengjøring

Tørrisrengjøring også kjent som (CO₂ blåsing), med bruk av tørris er en effektiv og kost-effektiv måte for industrien å oppnå høy produktivitet og kvalitet.

Hva er Tørrisrengjøring?
Tørrisrengjøring er en revolusjonerende rengjørings/ blåse-metode hvor man istedenfor tradisjonelle blåsemidler som sand, vann og kjemikaler bruker myk tørris formet som riskorn.

Prossessen etterlater seg ikke sekundært avfall slik som vann og kjemikalier eller sandblåsing gjør.Det er en tørr og ikke strømførende prosess som derfor også kan brukes til rengjøring av elektriske komponenter med minimal demontering før rengjøring utføres. Tørrisen desinfiserer de flatene som blir rengjort noe som er svært nyttig til rengjøring av produksjonsmaskiner og lokaler i næringsmiddelindustrien.

Tørris rengjøring:

  • mykt blåsemateriale, lager ikke gnister, skånsom og ikke slipende rengjørings prosess
  • er miljøvennlig og det blir ikke noe avfall av tørris som blåsemiddel, slik det blir med sandblåsing.
  • er renslig og bakteriedrepende, er godkjent for bruk i næringsmiddelindustrien.
    tillater rengjøring av de fleste gjenstander uten tidkrevende demontering.
  • kan brukes på elektriske og mekaniske deler uten å forårsake brannfare.
  • er svært effektivt til industrirengjøring av produksjons maskiner og utstyr, fjerner olje, fett, fastbrent støv, maling, lim og andre, belegg i støpeformer og andre forurensninger som oppstår i produksjonens prosessen.
  • kan være så forsiktig at vi kan fjerne sot fra et bokomslag eller så aggressive at fjerner sveise slag fra verktøy.
  • Tids og kostbesparende da en kan erstatte manuell rengjøring med kjemikalier og vann i utallige industrier og bransjer,man kan spare opptil 80 % av rengjøringstiden med tørrisblåsing i forhold til manuell rengjøring. Noe som innebærer kortere stans av produksjonen og en mye bedre rengjøring, En glatt og ren overflate blir ikke like fort møkkete som en nesten ren overflate, dette kan bety ferre rengjøringsintevaller.